Bevallingsverhalen.......

Op het "van Dammen-net" schreef Bobbie hoe hij de bevalling heeft beleefd. Voor wie er zin in heeft, dit was door de ogen van de nieuwbakken pappa..!

Zo... eindelijk even tijd om een kort verslagje te typen van de afgelopen dagen. Laat ik beginnen met te melden dat het nu heel goed gaat met Norma en Jasper. Ze liggen beide in een warm bed met alle aandacht van de verpleegsters dus dat zit wel goed. Jasper heeft vandaag even op zijn fiets door de kinderkamer gereden dus dat cadeau is al gelijk een schot in de roos..... geintje natuurlijk! (ja Piet dat gaat geen zes jaar duren!).
Voor de geschiedenis boeken:
Op donderdagavond heb ik altijd mijn trainingsavond van volleybal. De hele donderdag was ik al gaan klussen in restaurant Thuis en 's avonds ging ik dus nog weg naar het volleybal, tot ergernis van Norma, want die wilde me liever wat meer thuis hebben.
Eigenlijk begint het verhaal nog een dag eerder... ik ben nu al de structuur kwijt, wat is er veel gebeurt de afgelopen dagen!
Woensdag avond hebben we gegeten bij Marcel en Ajsa. En daar heeft Norma als toetje een heerlijk bakje fruit gekregen met ananas (!), en voor de zwangerschap-Jomanda's : Ananas stimuleert de komst van weeŽn.
Goed donderdag avond kom ik dus om 0:30 thuis na een paar glaasjes met de jongens en een lekkere volleybal training, hoor ik Norma roepen. Blijkt dat het vruchtwater gebroken is en mevrouw op de wc zit boven. Helaas is dus het vruchtwater ook nog eens troebel (bruin). Da's foute boel! Dat had de verloskundige op de enveloppe geschreven: bij bruin water direct bellen! Dus ik bellen (en een kop koffie zetten, een bakje macaroni klaar maken... ik denk dit wordt een lange nacht).
De verloskundige was er om 1 uur en om half 2 zaten we in de auto naar het ziekenhuis. We mochten gelijk gaan, het ziekenhuis in Leiderdorp had plek en bij troebel water draagt de verloskundige het over aan een dokter cq gynaecoloog. Tomtommetje opgestart en hup we reden heel easy in 20 minuutjes naar het ziekenhuis. Norma had nog geen pijn (ten nog niet), maar was natuurlijk wel bezorgd.
In het ziekenhuis gingen we naar een mooie grote verloskamer en werden we gelijk al goed opgevangen. Voor mij werd een bedje erbij gezet en bij Norma werden gelijk de eerste slangen aangelegd voor het volgen van het hartje van de baby en vocht en weet ik veel wat allemaal. We zijn zeker tot 3 uur bezig geweest en hebben toen daarna geprobeerd wat te slapen. Van weeŽn was nog niet echt sprake maar van slapen kwam natuurlijk helemaal niks. Lees meer...
Herdenkingssite Bobbie van Maaren
Superpappa, superman, superzoon, superbroer, supervriend, superslim, supersportief, superlief, supermanager, supergemis.....
Bobbie de schrijver

Eťn van Bobbie's dromen was een boek te schrijven. Humoristisch, ala Youp van het Hek, dan wel vermakelijk zakelijk. Hij wilde een boek maken over management in vergelijking met volleybal. Ook dat is er nooit van gekomen. Superjammer, want Bobbie had een leuke schrijfstijl. Dus, lees maar mee......


Columns van Bobbie op de van Dammen site

Bobbie over de Europareis...

1. Kamperen: genieten ... of drie weken behelpen
2010-05-01 22:24:35

Nadat we de eerste week van onze rondreis door Europa er op hadden zitten viel deze titel me direct te binnen bij het aanzetten van word op mijn laptop. Ik zat in de vroege avond op een idealistische camping in noord Italie. Vlakbij Cinque Terre hadden we de camper geparkeerd op een terrassen camping waar ik nu uit kijk over een beekje dat dwars door de camping klettert. Het is een uur of half tien, we hebben een pizzaatje in het dorp op en mijn zoontje ligt op 1 oor dus we kunnen even wat kampeer perikelen met jullie delen. Onze eerste stop was op een doorreis camping in de buurt van Nancy. We hebben die dag dat we daar bleven prachtig langs de rivier gefietst totdat we in een iets groter plaatsje kwamen (Tour) waar we gelukkig een flinke supermarkt tegenkwamen. Want, in de meeste kleine plaatsjes waar je zo leuk kan kamperen is helemaal niets te koop. De campings zijn gelegen in prachtige natuurgebieden, buiten dorpen waar je de ruimte hebt om je tentje op te bouwen. Maar als je buiten het seizoen gaat kamperen dan is de supermarkt op de camping nog niet open en fiets je dus het hele dorp door om 's morgens een vers broodje te halen. En als je zoontje om zeven uur al de boel wakker maakt zal je toch nog even tot half negen moeten wachten voordat uberhaubt in het plaatsje iets open is. Afijn, terug naar de reis, na Nancy reden we naar Geneve. Fantastische stad. Schoon en netjes, heel mooi gelegen aan het meer met de beroemde fontein en een prachtige kathedraal. Een kilometer uit de hoek van het meer kan je een soort dam op lopen waar een klein strandje aan gelegen is en waar ook een barretje is gemaakt. Zelfs medio april en dus weinig toeristen te bekennen was het bij deze bar al enorm druk. Iedereen haalde een dienblaadje met een kop koffie, een bakje fruit of een lekker broodje en ging daarmee op het strandje zitten.
We verlieten Geneve via de overgang bij de Mont Blanc. Zeer indrukwekkend uitzicht vanaf de snelweg en de laatste parkeerplaats voor deze berg. Medio april is de helft van de berg nog wit en de uitschieter naar de hemel maakt het een zeer imposante berg. De vlakte rond Turijn die we daarna inreden was niet zo spannend, het werd pas weer leuk toen we in de buurt van Genova kwamen en we de bergen en rotsen van de kust moesten doorkruisen. Op deze dag reden we van Geneve naar Mundo (bij Spezia aan de Italiaanse kust) een rit van ongeveer 420 kilometer. Ik denk dat we zeker 50 kilometer in tunnels hebben gereden. Fantastisch.
Nu dan even naar de kampeer perikelen. Met het klotsen van het beekje in Mundo op de achtergrond weet ik nog goed dat ik de eerste keer ging douchen bij Nancy. Gezien de kou van het voorjaar ben je al heel blij als je even een paar minuten onder een lekkere warme douche kan doorbrengen. Daarna mezelf snel afgedroogd in het douchehokje en ik pak mijn broek van het haakje. Alles zorgvuldig opgehangen in de juiste omgekeerde volgorde zodat ik het allemaal droog weer aan kan treken. Op het moment dat ik mijn onderbroek aan trek, me zelf iets buk en iets naar achter leun om mijn been omhoog te brengen raak ik met mijn onderrug de knop van de douche... Ja hoor, vol de waterstraal op mijn rug en ik kan me weer opnieuw afdrogen. Als je dan eenmaal droog voor de tweede poging staat kijk je extra goed uit. Het ging goed deze keer. En met een korte broek in het hoogseizoen is het allemaal een makkie, maar als het koud is buiten en je wilt je flink aankleden na het douchen, wil iemand mij nog een keer uitleggen hoe je een spijkerbroek aantrekt na het douchen waarbij de broek volledig droog blijft en niet zoals bij mij eerst door de natte vloer zwiept voordat ik mijn tweede voet erdoorheen zet...
Meer Europareisverhalen van Bobbie